Burrito

mex01Często zaglądamy do jednej z najlepszych knajpek we Wrocławiu – Mexico Bar przy ul. Sępa Szarzyńskiego. Zainspirowane ich kuchnią meksykańską postanowiłyśmy spróbować upichcić coś podobnego, samodzielnie. Wyszło znakomicie ! Przepis znajdziecie poniżej.

Składniki:

mex12 opakowania placków tortilli
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego
Puszka kukurydzy
Puszka fasoli
Puszka pomidorów
2 torebki ryżu
2 papryki czerwone
Ser żółty
Cebula
Śmietana
Przyprawy (papryka słodka i ostra, sól, pieprz)

Przygotowanie:

Cebulę pokroić i zeszklić na patelni. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i fasolę. Całość usmażyć do miękkości. Na drugiej patelni usmażyć mięso, dodać pomidory i przyprawy.

mex2Wszystko wymieszać i dodać ugotowany ryż. Całość doprawić według upodobania.

Na placki tortilli wyłożyć starty ser żółty i farsz, dokładnie zwinąć. Podawać na ciepło ze śmietaną.

mex01

 

Reklamy
Categories: Kuchnia meksykańska, Obiad | Dodaj komentarz

Zobacz wpisy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

Blog na WordPress.com.

%d blogerów lubi to: