Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

china2Bardzo lubimy egzotyczne smaki. Dlatego dzisiaj zaproponujemy pierś z kurczaka, w towarzystwie warzyw i owoców, a wszystko to w sosie słodko-kwaśnym z dodatkiem makaronu ryżowego.

Składniki:

chinaFilet z piersi kurczaka
Papryka czerwona i żółta
Pędy bambusa
Puszka ananasa
Makaron ryżowy
Sos Słodko-kwaśny Blue Dragon (4 szt)
Sos sojowy
Przyprawy: papryka słodka i ostra

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować w sosie sojowym z dodatkiem przypraw. Paprykę pokroić i przesmażyć. Kiedy papryka zmięknie, dodać pędy bambusa i zalać sosem. Całość dusić ok 10 min i pod koniec dodać pokrojonego w cząstki ananasa. Na drugiej patelni usmażyć kurczaka z marynatą. Wszystkie składniki wymieszać. Do smaku można dodać sok z ananasa.
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

china1

Reklamy
Categories: Kuchnia chińska, Obiad | Dodaj komentarz

Zobacz wpisy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

Blog na WordPress.com.

%d blogerów lubi to: