Kotlety sojowe z warzywami

kotlety sojowePo kilku dniach świątecznego biesiadowania, odechciało nam się na dobre tłustych i ciężkostrawnych potraw. Dlatego dzisiaj przepis wegetariański, aby naszym żołądkom żyło się lepiej!

Składniki:

Paczka kotletów sojowych
Brokuł
Pół kilo ziemniaków
Burak
Papryka
Jajko
Mąka
Bułka tarta
Przyprawy
Oliwa z oliwek
Masło

Przygotowanie:

Kotlety ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu (podpowiedź: zamiast gotowego bulionu z kostki, proponujemy użycie przyprawy Jarzynka, soli i oliwy z oliwek).
Ugotowane kotlety obtoczyć w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Następnie smażyć na rumiano.
Ziemniaki i brokuł ugotować, potłuc i wymieszać z dodatkiem masła i przypraw.
Buraka i paprykę pokroić na plastry, skropić oliwą z oliwek, przyprawić i upiec w piekarniku. Do pieczenia warzyw sugerujemy użyć folii aluminiowej.

kotlety sojowe2

Reklamy
Categories: Obiad, Wegetariańskie | Dodaj komentarz

Zobacz wpisy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

Stwórz darmową stronę albo bloga na WordPress.com.

%d blogerów lubi to: