Zielona pasta groszkowa

IMG_9925zPasta z groszku jest szybka w przygotowaniu i delikatna w smaku. Znakomicie nadaje się na kanapki jako alternatywa dla serków i wędlin, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. 

Składniki:

1/2 opakowania mrożonego groszku
Kilka suszonych pomidorów (lub np.oliwki)
Oliwa z oliwek
Cytryna
Pieprz, sól

Przygotowanie:

Groszek ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zblendować i dodać drobno pokrojone pomidory lub oliwki. Dodać oliwę z oliwek, doprawić. Wstawić do lodówki, żeby pasta się „przegryzła”.IMG_9921z

Reklamy
Categories: Przekąski, Wegetariańskie, Śniadanie | Dodaj komentarz

Zobacz wpisy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

Blog na WordPress.com.

%d blogerów lubi to: