Tofucznica

tofucznicaJak sama nazwa wskazuje, tofucznica to wegańska wariacja na temat jajecznicy, którą przygotowuje się równie szybko, co tradycyjne smażone jajka. Nie może w niej zabraknąć czarnej soli, która dodaje tofu jajecznego aromatu i płatków drożdżowych, które pogłębiają smak.

Składniki:

1 kostka wędzonego tofu

Mała cebula

5 pieczarek

Szczypiorek

Pomidor

Olej

½ łyżeczk czarnej soli (Kala Namak)

2 łyżeczki płatków drożdżowych

½ łyżeczki kurkumy

½ łyżeczki curry

Przygotowanie:

Cebulę pokroić i zeszklić. Pokrojone pieczarki przesmażyć z cebulą. Tofu rozgnieść widelcem i dodać do cebuli i pieczarek. Podlać odrobiną wody i dodać przyprawy do smaku. Smażyć, aż tofu zacznie się lekko topić i stanie się miękkie. Podawać ze szczypiorkiem i pomidorem.

Reklamy
Categories: Wegańskie, Śniadanie | Dodaj komentarz

Zobacz wpisy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

Stwórz darmową stronę albo bloga na WordPress.com.

%d blogerów lubi to: